Opleiding als krachtig veranderinstrument

Organisatieverandering is mensenwerk en opleiding kan dat proces versnellen. De ST-Groep organiseert regelmatig open opleidingen om het proces van zelforganisatie te voeden en te faciliteren. Al onze opleidingen geven wij ook als in-company-opleidingen. Daarnaast kunnen we ook in-company opleidingen op maat verzorgen. Als voorbeeld Leiderschapsversterkend programma als drager van de verandering.

In onze open opleidingen inspireren wij deelnemers met onze inzichten in nieuwe organisatieconcepten en veranderprocessen. We reiken kennis en instrumenten aan die helpen om de organisatie zo in te richten dat het gewenste gedrag van de medewerkers gestimuleerd wordt.
Het uitwisselen van ervaringen speelt een belangrijke rol in de training. De deelnemers zijn weliswaar werkzaam bij verschillende organisaties, maar ze maken vergelijkbare veranderprocessen door. Ze stoeien met dezelfde vraagstukken en kunnen elkaar daarom goed ondersteunen en tot nieuwe inzichten brengen.
In onze opleidingen wordt voortdurend de koppeling met de praktijk gelegd. De docenten zijn organisatieadviseurs van ST-Groep.

Inschrijven is mogelijk op de volgende open opleidingen:

Waarom een opleiding van ST-Groep

Op basis van ruime praktijkervaring en kennis op het terrein van de sociotechnische theorie, het systeemdenken en de veranderkunde is een samenhangend opleidingsaanbod ontwikkeld. Organisaties kiezen voor opleidingen van ST-Groep om:

  • In een vroeg stadium van de organisatieverandering visievorming te ondersteunen
  • Het gewenste organisatieveranderingsproces te versnellen
  • Geïnspireerd te raken door moderne organisatieconcepten
  • Lopende veranderprocessen te ondersteunen; door de opleiding neemt de mate waarin de deelnemers zelf vorm kunnen geven aan het veranderproces toe
  • Nieuwe collega’s zorgvuldig kennis te laten nemen van de organisatiefilosofie achter de veranderingen die eerder in hun organisatie hebben plaatsgevonden.

De algemene opleidingsvoorwaarden kunt u hier vinden.